Instagram'da Nasıl Reklam Verilir?

Listen now
00:00
01.12.2022

Instagram'da Nasıl Reklam Verilir?

Reklam vermek için, Reklam Yöneticisi'ne gidin ve reklam vermek istediğiniz alan olarak Instagram uygulamasını seçin. Instagram'da reklamlarınızı yayınlayabilmek için Facebook Sayfanızı veya bağlı bir Instagram hesabını kullanabilirsiniz. Instagram hesabınızı Business Manager’a bağlayabilmek için sayfa ayarlarını kullanabilirsiniz. Reklam olarak çıkmak istediğiniz fotoğraf ve videolar hazırlayın. Bunlar markanıza veya size özgü tasarımlarsa daha dikkat çekici olabilirler. Facebook amaçlarından hedefinize uygun olanı seçmeye özen gösterin.


Reklam Yöneticisi’nde Instagram reklamları oluşturmak için:

  • Reklam Yöneticisi ekranına gidin.
  • uştur seçeneğini tıklayın.
  • Reklam verebilmek için Instagram’ın da desteklediği bir amaç seçin.
  • Reklam verebilmek için tüm detayları dikkatlice ekleyin.
  • Reklam alanlarında iki farklı seçenek bulunur. Manuel alanı seçerseniz tüm kriterleri kendinizin girmesi gerekir. Ancak otomatik alanı seçerseniz, vermiş olduğunuz reklam Facebook da dahil reklamlarınızın görüntülenmesi için en iyi seçenek hangisiyse orada yayınlanacaktır.
  • Son olarak, gerekli detayları da tamamladıktan sonra reklamınızın ön izlemesini görüntüleyebileceksiniz. Ve tamamladığınızda onayladığınız reklam Business Manager tarafından da onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Instagram'da Reklam Verirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Instagram, reklamları işletme hesapları da dahil olmak üzere, markalara ve kişisel hesaplara kendilerini tanıtabilmeleri açısından büyük bir kolaylık sağlayan önemli platformlardan biri. 


18-34 yaş arası Instagram kullanıcıları bu oluşumun büyük bir kısmını kapsıyor. Reklam verme aşamasında hedef kitlenizi oluştururken bu unsuru göz önünde bulundurmak sizin yararınıza olacaktır. Hedef kısmında reklamınızın istediğiniz kişilerin önüne çıkmasını istiyorsanız seçimlerinizi doğru şekilde yapmaya özen göstermelisiniz. Reklam bütçenize ve sürenize de dikkatli şekilde karar vermelisiniz. Reklamınızın gidişatına göre iki kısımda da değişiklik yapıyor olmanız gerekir. Instagram’ın reklam bütçenizi nasıl kullanacağına siz karar vermelisiniz.

Vereceğiniz reklamların istediğiniz oranlarda başarıya ulaşmasını istiyorsanız profilinize oldukça fazla şekilde özen göstermelisiniz.


Vermiş olduğunuz reklam sonrasında profillerine düştüğünüz kullanıcıların ilk dikkat ettiği şeylerden biri profiliniz ve paylaşımlarınız olacaktır. Kullanıcıları profilinizle iyi bir şekilde karşılamanız sonucunda potansiyel müşterilere sahip olabilirsiniz.

Nenden Instagram'da Reklam Vermeliyiz?

Varolan sosyal medya mecralarının içerisinde en çok kullanıcısı olan platformlardan biri olan Instagram’da reklam veriyor olmanız sizlere geniş bir kitleye ulaşma şansını sunar. Bu platformda sizin de yararınıza olabilecek doğru reklamları oluşturuyor olmanız büyük bir fayda sağlayacaktır.

Instagram'da Nasıl Reklam Verilir?

Populer Blogs