Responsive Web Tasarımı Nedir?

Listen now
00:00
05.12.2022

Responsive Web Tasarımı Nedir?

İnsanlar her zaman bulundukları yerden masaüstüne bağlanamayabilirler. Çoğu zaman cep telefonlarından, tabletlerinden veya farklı laptoplar kullanırlar. İşte Responsive tasarım tam olarak burada devreye girer. Masaüstü cihazlar dışındaki teknolojik aletlerde görüntüleyebildiğimiz web sitelerin tasarımları Responsive tasarım başlığı altında yapılır ve websitenin estetik bir görünüme kavuşmasını sağlar.


Responsive web tasarımı kullanılan cihaza göre web sitenin uyum sağlamasına da yardımcı olur. Özellikle cep telefonlarında websiteye giriş sağlayan kullanıcılar görüntü olarak bazı problemler yaşayabilir. Bu da internet sitesinde geçirecekleri zamanı önemli ölçüde etkileyebilir. Responsive web tasarımı tüm bu sorunlara çözüm yolu olarak nitelendirilebilir. Dünyada 4 milyardan fazla mobil cihaz kullanıcı vardır. Masaüstü kullanıcılarına nazaran bu önemli bir sayı. Web siteslerinde trafiği artırmak ve potansiyel ziyaretçileri de kendilerine çekmek isteyen site sahipleri Responsive tasarımları ciddiye almalıdırlar.


Başta Google olmak üzere hemen hemen tüm arama motorları Responsive tasarımlı websitelere önem verir. Kullanıcıların da websitenizde kolay bir şekilde etkileşimde bulunabilmeleri için bu tasarım modeli oldukça değerlidir.

Daha duyarlı ve dikkat çekici bir tasarım hazırlamak bazen fazla zamanınızı alabilir. Ancak sonrasında yapılan dönüşler sizi memnun edecektir.


Responsive Tasarımın Avantajları Nelerdir?

1. Google ve daha birçok arama motorunda yüksek aramaya sahip olması.

2. Daha fazla kullanıcıya veya potansiyel müşteriye yanıt verilebilmesi.

3. Kullanıcıların websitede daha uzun süre kalmalarını sağlaması.

4. Kullanıcıların website sahiplerine daha kolay yoldan ulaşabilmesi.

5. Websiteye kayıt olmaları yoluyla topluluk oluşturabilme imkanının sunulması.

6. Kullanıcıların daha iyi bir deneyime sahip olabilmeleri.

7. Website sahiplerinin verilerini daha kolay bir şekilde tutabilmesi.

Nasıl Daha İyi Bir Responsive Tasarıma Sahip Olabilirsiniz?

Websiteye eklemek istediğiniz görselleri seçerken kaliteli olmasına dikkat edin.

Görüntülerin farklı boyutlarda nasıl durabileceğine dair tahmin yürüterek ilerleyin. Bu sayede karşınıza engel çıkma oranını en düşük ihtimallere taşıyabilirsiniz.

İlk etapta mobil alandaki websitenizi düşünün.

Mobil tasarım responsive website tasarımından da önce varolan bir yoldu. Hala kullanan website sahipleri bulunur. Bu yüzden tasarımın önce mobilde nasıl görüneceği çok öenmli bir detaydır.


Neden Responsive Tasarım Yapmalıyız?

Responsive tasarım karşı taraftaki kullanıcının cihazı ne olursa olsun her ihtimalde websitenizi eşit şekilde gösterir ve kullanıcı dostu bir uygulamadır.

Kullanıcı dostu bir tasarım olması sebebiyle ziyaretçilerin websitenizde daha uzun süre kalmasını ve SEO sıralamanızı korumanızı sağlar. Bu sayede de sektördeki rakiplerinizin de önüne geçmenizi sağlar.


Kısacası artık internet kullanıcıları masaüstü cihazlardan çok mobil cihazlar aracılığıyla website ziyaretlerini gerçekleştiriyorlar ve Responsive tasarıma sahip siteler olmayanlara nazaran 1-0 önde başlıyor.


Responsive Web Tasarımı Nedir?

Populer Blogs