Sosyal Medya Hesap Yönetimi Nasıl Yapılır?

Listen now
00:00
11.12.2022

Sosyal Medya Hesap Yönetimi Nasıl Yapılır?

Bir sosyal medya hesap yöneticisi, yönettiği sayfanın kapsam alanına göre hemen her meslekle ilgili bir bilgiye sahip olur. Tüm bu çeşitlilik pazarlama alanında uzmanlaşmaya iter bir sosyal medyacıyı. Sosyal medya hesap yönetimi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.


Ön Araştırma.

Ön araştırmanızda yöneteceğiniz sosyal medya hesabının bulunduğu alan ile alakalı hedef kitle ve benzeri konularda bilgi edinmek için çalışırsınız. Bu çalışma sonucunda planlama aşamanıza büyük bir katkıda bulunursunuz. 


Etkileşim Raporu.

Daha önce paylaşılan gönderilerin arasından en çok hangi konudaki ve hangi tasarımın beğenildiğini ve etkileşim aldığını analiz edin. Sonrasında bu gönderiye göre diğer gönderileriniz hakkında araştırma yapmaya başlayabilirsiniz. Sosyal medyada deneme yanılma yoluyla etkileşim alınan gönderiyi tespit etmeye çalışmak çok fazla kullanılabilen bir yöntemdir.


Rakip Araştırması.

Sektörde bulunan rakiplerinizin sosyal medyadaki varlıklarını dikkatle inceleyin. Bu inceleme işe sıfırdan başlamanızı önleyerek, katetmek istediğiniz yolda size basamak atlatacaktır. Bu incelemeyi yaparken hatalara da dikkat etmelisiniz. Böylelikle yapılan hatalardan kaçınmada rakiplerinizden 1-0 önde olursunuz.


Sosyal Medyaya Yardımcı Uygulamalar.

Sosyal medya hesaplarınızı yönetirken yapılan paylaşımlarda ya da vereceğiniz reklamlarda daha nokta atışı sonuçlara ulaşmak isterseniz Google analytics gibi yan uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Bu uygulamaları kullanıyor olmanız hedef kitlenize daha kısa yoldan ulaşmanızı sağlayabilir.


Doğru Planlama.

Planlama yapmak her zaman daha iyidir. Böylelikle sosyal medyada geçireceğiniz zamanı düzenleyebilir ve hayatınıza oldukça fazla zaman kazandırabilirsiniz.


İçerik Takvimleri.

İçerik takvimi hazırlamanız sosyal medyada paylaşmak istediğiniz içeriklerinizi belirlerken planlı olmanızı sağlar. Bu sayede sürekli yeni fikir düşünmek zorunda kalmazsınız. 


Hedef Kitle.

Mal veya hizmet satacaksanız da herhangi bir dijital görsel ya da içerik sunacaksanız da hedef kitlenizi iyi tanımanız gerekir. Hangi platformu daha çok kullandıklarını tespit etmelisiniz ki o platformda paylaşımlara daha çok önem verebilesiniz.



Reklam Çalışması.

Günümüz sosyal medya platformlarında ücretli reklamlara sık sık yer veriliyor. Bu reklamlar alakasız şekilde kullanıcıların karşısına çıkmıyor. Sosyal medya platformlarının 

algoritmaları sayesinde reklam vermek istediğiniz hedef kitleyi seçebiliyor ve reklamlarınızı sadece o kitlenin karşısına çıkarabiliyorsunuz. 


İçerik.

İçerik üretiminde özgün olmaya dikkat edin. Ne kadar özgün olursanız o kadar çok dikkat ve saygı kazanırsınız. Kaliteli içerik hazırlıyor olmanız etkileşiminizi artıracaktır. 

Kullandığınız fotoğrafların yan ısıra video içerikleri de kullanmaya dikkat edin ve tüm bu içeriklerinizde trendleri de takip ettiğinize emin olun.


Etkileşimin Önemi.

Sosyal medya hesaplarınızda yalnızca paylaşım yaparak iletişim kurmanız imkansızdır. Takipçilerinizle etkileşim kurmak onların güvenini kazanmanıza büyük katkı sağlar. Aynı zamanda görünürlüğünüzü de artırır.


Hashtag Kullanımı.

Hizmet verdiğiniz sektörü iyi tanıyarak o sektör ile ilgili tüm konulara hakim olarak iyi bir hashtag stratejisi belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda bu uygulamayı sizler için yapan siteler de var tabii. Hashtag kullanımı algoritmada sizin öne çıkarak daha çok kullanıcıya ulaşmanızı saplar. Bu nedenle doğru hashtagleri kuallanmak hesabınız için oldukça önemli.


Hikaye Paylaşımları.

Sosyal medya için gönderi ne kadar önemliyse hikayeler de bir o kadar önemli. Hatta çoğu kullanıcı gönderi paylaşmasa da hikaye özelliğini kullanabiliyor. Hikaye belirli bir süre içerisinde görünür olduğu için insanların daha çok kullanıyor olması çok doğal. Hikaye paylaşımlarına siz de dikkat edin. Gönderiden daha sık olacak şekilde bile paylaşım yapabilirsiniz.


Diyalog Yönetimi.

Sosyal medya platformlarının tümü hedef kitlenizle birebir diyalog kurabilmenin yolunu açmıştır. Alınan dönüşler sayesinde diyalog kurarak sadakat sağlamak çok kolay bir hal aldı.


Paylaşım saatlerini Doğru Seçmek.

Son olarak sosyal medya hesaplarınızda yapacağınız paylaşımların saatleri de oldukça önemlidir. Etkileşimin yüksek olduğu saatleri seçmek sizin için çok daha iyi olacaktır. Bunun için de deneme yanılma yoluyla en doğru saati bulabilmeniz olabilir. Bunun yanı sıra daha önce yapılan araştırmalardan da en çok etkileşim alınan saati bulabilirsiniz. Ancak en mantıklı yol kendi paylaşımlardan elde ettiğiniz analizler doğrultusunda farklı saatler belirlemeniz olacaktır.


Sizler için sosyal medya hesaplarınızı profesyonel olarak yönetmemizi isterseniz bize ulaşabilirsiniz!

Sosyal Medya Hesap Yönetimi Nasıl Yapılır?

Populer Blogs